Για μια σωστή γευστική αναγνώριση!

Βιταμίνες

Βιταμίνες που ειναι απαραίτητες για τον οργανισμό και σε ποιες τροφές θα τις βρείτε! Ασβέστιο: στα γαλακτοκομικά, τα καρύδια και σκουρόχρωμα λαχανικά. Βιταμίνη Α: Βούτυρο, μαργαρίνη, γαλακτοκομικά

Περισσότερα »

Φυτικές Ίνες

Με τον όρο φυτικές ίνες ή ακατέργαστες ίνες εννοούμε το σύνολο των οργανικών συστατικών των μεμβρανών των φυτικών κυττάρων και των σκελετικών συστατικών του φυτού, οι οποίες παραμένουν κατά την χημική ανάλυση των τροφίμων μετά

Περισσότερα »

Γλυκαιμικός Δείκτης

Με απλά λόγια, ο γλυκαιμικός δείκτης [ΓΔ] είναι μία αριθμητική τιμή που αποδίδεται σε υδατανθρακούχα τρόφιμα και δείχνει κατά πόσο το τρόφιμο αυξάνει την γλυκόζη

Περισσότερα »

Σίκαλη

Η Σίκαλη είναι Αγγειόσπερμο, μονοκότυλο φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Ποοειδών (Poaceae) ή Αγρωστωδών (Gramineae). Είναι μονοετές, ποώδες φυτό με καταγωγή από τη νοτιανατολική Ευρώπη και την Ασία και το πιο σημαντικό είδος του η Σίκαλις η σιτηρά Secale cereale καλλιεργείται σήμερα ως

Περισσότερα »

Βρώμη

Η βρώμη (Avena sativa, Αβένη η ήμερος), είναι η κοινή ονομασία ορισμένων ειδών του γένους Αβένη (Avena) της οικογένειας αγρωστώδη (Graminae). Θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινή τροφή. Η ανακάλυψη μετά από κλινικές έρευνες ότι

Περισσότερα »

Μούστος

Ο μούστος ή γλεύκος (το) είναι ο χυμός που παράγεται από την σύνθλιψη (πάτημα) των καρπών του κλήματος, δηλαδή από τα σταφύλια. Παίρνει το χρώμα του από τις χρωστικές

Περισσότερα »

Προζύμη

Το προζύμι είναι μια ζύμη που περιέχει συμβιωτική καλλιέργεια Γαλακτοβάκιλλων και ζυμομυκητών (μαγιάς). Είναι ένας από τους κύριους τρόπους φυσικής διόγκωσης στην αρτοποιεία. Άλλοι τρόποι φυσικής διόγκωσης βασίζονται σε απομονωμένες

Περισσότερα »

Σουσάμι

Το σουσάμι θεωρείται ως ένα από τα αρχαιότερα ετήσια ελαιοδοτικά καλλιεργούμενα φυτά και η σημασία του στους αρχαίους πολιτισμούς υπήρξε σημαντική. Πριν από την εποχή

Περισσότερα »